Να εκδοθεί ο Κ.Ο.Κ. στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα

Να εκδοθεί ο Κ.Ο.Κ. στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα

Να αποδοθεί στην ελληνική νοηματική γλώσσα ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) και να διανεμηθεί σε κωφούς και βαρήκοους ζητά ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με ερώτηση που απευθύνει στον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γιώργο Σταθάκη.

Όπως αναφέρει ο Θεσσαλός πολιτικός στην ερώτησή του «σύμφωνα με την Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος (ΟΜ.Κ.Ε.) είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αποδοθεί στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας». Ο σκοπός, βεβαίως, δεν είναι άλλος από το να καταστεί «καλύτερη η κατανόηση του Κ.Ο.Κ. από τα κωφά-βαρήκοα άτομα, λόγω του ότι η νοηματική γλώσσα είναι η μητρική τους».

«Για το λόγο αυτό» συνεχίζει ο κ. Χαρακόπουλος «η ΟΜ.Κ.Ε. ζητά οικονομική ενίσχυση ύψους 25 χιλιάδων ευρώ, με σκοπό να καλύψει το κόστος που απαιτείται για την εκπόνηση της μετάφρασης και της ηλεκτρονικής επεξεργασίας του Κ.Ο.Κ., όπως επίσης, και της διανομής του σε όλους τους κωφούς και βαρήκοους».

Και η ερώτηση καταλήγει ότι «επειδή, όλοι οι πολίτες πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα, θεωρούμε εύλογο το αίτημα για την απόδοση του Κ.Ο.Κ. στη νοηματική γλώσσα, καθώς θα προσφέρει τη δυνατότητα ευκολότερης πρόσβασης σε αυτόν».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.